‘Terreurgroep plande vijf bomaanslagen in Hannover’

19 november 2015Leestijd: 2 minuten
'EPA'

Het wordt steeds meer duidelijk dat Hannover dinsdagavond is ontsnapt aan een grote terreuraanslag. Een terreurcel plande in totaal vijf bomaanslagen in de Duitse stad.

De Duitse regering wil het volk niet ongerust maken en blijft zwijgen over de terreurdreiging in Hannover.

Vijf bommen

Maar Duitse media slagen erin om steeds meer informatie over de geplande aanslagen los te krijgen. Televisiezender NDR heeft informatie over vijf terroristen die vier bommen zouden willen laten ontploffen in Hannover.

De lokale krant Hannoversche Allgemeine Zeitung meldt nu dat de terreurcel vijf bomaanslagen wilde plegen. Drie bommen moesten ontploffen in het stadion en twee elders. De bommen zouden het stadion ingereden worden in voertuigen die permissie hadden om in het stadion te komen. De andere bom zou af moeten gaan bij een bushalte. Vervolgens zou de enige vrouw van de terreurcel een bom laten afgaan op een treinstation. Het ging hierbij niet om een zelfmoordaanslag. De terrorist zou de bom droppen in een trein en vervolgens zelf weer uitstappen.

Getipt

De Duitse geheime diensten zijn twee uur voor uitvoering van de terreurplannen getipt door Franse collega’s. Hierop werd een half uur later de oefenwedstrijd Duitsland – Nederland gestaakt.

De terreurcel van vijf man zou onder leiding staan van een man met een Duits paspoort. Eén van de leden zou bekend zijn onder de naam Faiz A.

Bij het stadion zijn uiteindelijk geen explosieven aangetroffen. Ook heeft de Duitse politie geen verdachten kunnen arresteren.