stijl

Miljoen dollar aan juwelen gestolen tijdens filmfestival Cannes

17 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Criminelen hebben voor een miljoen dollar aan juwelen gestolen uit een kluis van het Novotel hotel in Cannes. De juwelen zouden worden gedragen door filmsterren op de rode loper van het filmfestival.

Dat meldt de Franse politie vrijdag. De juwelen zijn ontworpen door de bekende Zwitserse ontwerper Chopard en werden uitgeleend aan de sterren van het filmfestival in Cannes.

Inbraak

Dieven hebben ingebroken in een hotelkamer van een medewerker van Chopard. Ze hebben de kluis geopend en zijn toen vertrokken met juwelen die samen meer dan een miljoen dollar waard zijn.

Chopard is een van de hoofdsponsors van het filmfestival en ontwerpt jaarlijks accessoires voor de sterren. Ter ere van het 66-jarig bestaan van het festival ontwierpen Chopard dit jaar 66 verschillende juwelen.

Het is niet bekend welke sterren nu elders juwelen moeten lenen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.