‘Hoe eerder het land uit hoe liever’

20 december 2019Leestijd: 2 minuten
Beeld van Ridouan Taghi Foto: Politie

Ridouan Taghi is al in Nederland en overgebracht naar de extra beveiligde gevangenis in Vught (ebi). Is het beter om Taghi in Marokko te laten berechten?, vroegen we u. Of verdienen nabestaanden van de vermoorde strafrechtadvocaat Derk Wiersum een proces waarbij zij Taghi in de ogen kunnen kijken?

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Evert Roon

Hoe eerder het land uit hoe liever, liefst met alle criminelen van Marokkaanse afkomst. In Marokko krijgt hij de straf die hem toekomt, terwijl hij hier na verloop van tijd weer op vrije voeten kan komen.

Ton den Haan

Het is nu al te laat, aangezien hij al in Nederland is. Hij heeft ook de Nederlandse nationaliteit en zal eerst hier moeten worden berecht. Daarna zal hij uitgeleverd moeten worden aan Marokko. Hopelijk weet het onderzoeksteam veel vermogen, zowel geld, onroerend goed etc. terug te vinden en in beslag te nemen om nog een deel van de gemaakte kosten te verhalen.

Gerrit van Dijk

Hij is in Dubai tot persona non grata verklaard en daarna binnen enige dagen uitgewezen. Ik ben geen jurist, maar waarom doen wij niet hetzelfde met criminele personen die hier illegaal verblijven. Zo wordt o.a. het mooie Ter Apel weer een dorp waar mensen veilig kunnen leven en wonen. De echte vluchtelingen worden niet meer gewantrouwd en racisme vindt er geen voedingsbodem meer.

Marijke van der Heide

Dat zou een teken van zwakte zijn en een schoffering van z’n slachtoffers. Hij heeft hier gewoond en z’n misdrijven gepleegd, dus waarom je dan verschuilen achter Marokko? Nou blinkt de Nederlandse Staat nou niet bepaald uit in slagvaardigheid en doorzettingskracht, in dat geval is er eindelijk eens doorgepakt en wordt een signaal afgegeven; tot hier en niet verder. Het zou het failliet van de Rechtsstaat betekenen als we nu terugkrabbelen en daarmee een vrijbrief aan de georganiseerde criminaliteit. Hier houden, streng straffen en z’n hele imperium en geld afpakken.

Arnold van Hooft

Zeker uitleveren aam Marokko, daar is hij geboren, hij spreekt de taal en heeft daar zijn vrienden, het rechtssysteem is ook veel beter en eerlijker dan in Nederland, daarnaast levert het miljoenen voordeel op aan verzorging en advocaten die hiermee hun zakken weer vullen.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.