‘Geef BOA’s wapenstok, pepperspray en bodycam’

04 december 2018Leestijd: 1 minuut
Een jongen steekt vuurwerk af. Foto:ANP

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) worden de komende tijd weer ingezet om de orde te handhaven in vuurwerkvrije zones. In voorgaande jaren werden BOA’s mishandeld of werd er vuurwerk naar ze gegooid.

De BOA’s willen dat ze beter worden toegerust voor hun taken. De Nederlandse BOA Bond pleit daarom donderdag bij de Amsterdamse gemeenteraad voor het toevoegen van een wapenstok, pepperspray of bodycam aan de uitrusting van BOA’s, zo meldt de NOS.

Goed idee? Of past zo’n uitrusting niet bij een BOA, die er immers alleen is om toezicht te houden op de lokale orde en veiligheid? Praat mee. De Stelling van de Dag is:

Let op: door uw mening te geven, gaat u ermee akkoord dat de redactie van Elsevier Weekblad uw reactie kan uitlichten in de rubriek Reacties op de stelling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.