sport

Honderden Nederlanders kunnen geen kant op door sneeuw

31 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Honderden Nederlanders die deel wilden nemen aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee zijn ingesneeuwd. Daardoor is het voor de Nederlandse deelnemers onmogelijk om het gebied te verlaten.

Er zit voor de getroffen Nederlanders niets anders op dan te wachten en te hopen dat de autoriteiten de problemen snel oplossen, zegt de ANWB.

Weersvoorspellingen

In de afgelopen zesendertig uur is in het gebied ruim één meter sneeuw gevallen. Eerder op vrijdag kon de organisatie niet anders dan de geplande alternatieve Elfstedentocht afgelasten. Vanwege de slechte weersvoorspellingen was de marathontocht al vervroegd van zaterdag naar vrijdag.

Vooral in het oosten van Tirol en in Karinthië zijn de problemen groot. In de omgeving van Lienz, dicht bij de Italiaanse grens, kwam de bestuurder van een sneeuwschuiver om het leven toen zijn voertuig werd bedolven onder een lawine.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.