Premium Lock Remkes moet boeren en milieuorganisaties iets bieden

15 augustus 2022Leestijd: 2 minuten
Bemiddelaar Remkes praat met natuurorganisaties over stikstof. Foto: ANP

Johan Remkes moet boeren en natuurorganisaties beide perspectief geven om uit de stikstofcrisis te komen. Dat lukt alleen met een voorstel waaraan zowel de landbouw als het milieu wat heeft. Anders wordt het een jarenlang gevecht tussen partijen waarbij niemand meer kan winnen, schrijft Joan Zijerveld.

Remkes praat deze week niet meer met boeren, maar wel met andere belanghebbenden, zoals Natuur & Milieu. Deze milieuorganisatie verwacht van boeren dat zij bereid zijn om van de een op andere dag het bedrijf te verkopen. Zelf is Natuur & Milieu niet bereid om ook maar een millimeter op te schuiven. Doel en middel zijn heilig: de veestapel moet fors inkrimpen en er wordt geen ruimte gegeven voor innovatie.

Volgens directeur Marjolein Demmers van Natuur & Milieu is innovatie niet de oplossing. De gedachte is dat als innovatie succesvol is, het intensivering in de hand werkt. Innovaties zoals emissie-arme vloeren en luchtdichte stallen zouden ervoor zorgen dat de veestapel niet krimpt maar juist groter wordt. En als toch achteraf blijkt dat innovaties niet voldoende opleveren, is het milieu het slachtoffer, zegt Demmers.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw