Dit is de KNRM: helden zonder subsidie

26 juli 2023Leestijd: 1 minuut
Reddingsboot Koning Willem 1 tijdens reddingsactie op 26 juli 2023. Foto: ANP

Op 26 juli 2023 schoot de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) te hulp nadat brand uitbrak op een vrachtschip. Al bijna tweehonderd jaar helpt en redt de KNRM mensen in nood op het water.

De KNRM biedt hulp aan schepen en watersporters die in moeilijkheden verkeren. De stichting werkt in opdracht van de Kustwacht en is altijd bereikbaar.

Zo’n 1.400 getrainde vrijwilligers en 8 betaalde schippers brengen met 77 reddingboten in nood geraakte mensen en dieren aan wal. Daarnaast geeft de KNRM via de Radio Medische Dienst op afstand medisch advies aan zeevarenden over de hele wereld. De organisatie is geheel afhankelijk van donaties en krijgt geen overheidssteun.