Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Zwemmen alle eendjes echt in het water?

09 juni 2021Leestijd: 3 minuten

Het parlement had weer eens geen oog voor de uitvoerbaarheid van een wet. Als dat zo doorgaat is de term nepparlement straks geen scheldwoord meer, maar gewoon de waarheid, schrijft Carla Joosten.

Het parlement staat weer eens in zijn hemd. Het nam een voorstel aan waarvan de gevolgen voor de veehouderij en huisdieren ongewis zijn. Natuurlijk gedrag van dieren moet leidend zijn, staat in de nieuwe wet.

Dus niet een vogel in een kooi, een aangelijnde hond of een eend op het droge?  Tja, wie weet. Dat moet nog onderzocht en minister van Landbouw, Natuur en Voedsel Carola Schouten (CU) doet dat momenteel. De Partij voor de Dieren viert intussen feest. Alle eendjes zwemmen voortaan in het water, volgens deze partij.

Tekst gaat door onder de tweet

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.