Jelte Wiersma Premium Corner

Doodsbedreigingen Rutte: Lange Frans en Janet Ossebaard horen in cel of gesticht

07 augustus 2020

In een podcast bespraken rapper Lange Frans en ‘graancirkelspecialist’ en corona-complotdenker Janet Ossebaard dat premier Mark Rutte (VVD) moet worden vermoord. Oproepen tot geweld is strafbaar. Het Openbaar Ministerie dient Lange Frans (Frederiks) en Ossebaard te vervolgen, schrijft Jelte Wiersma. Beiden verdienen een celstraf.

Waarom lopen Lange Frans (Frans Christiaan Frederiks) en Ossebaard nog vrij rond? In Lange Frans’ laatste podcast, met bijna 45.000 abonnees, ontspon zich het volgende gesprek. Premier Rutte is ‘een van de mensen die we gaan zien vallen’. ‘Moeten we dat zelf doen?’ vraagt Lange Frans. Beiden zeggen ‘dat’ niet zelf te willen doen. Lange Frans zegt: ‘Ik kan goed schieten, het is niet dat ik zou missen. Maar mijn hoofd zegt: ik hou van die nachtrust.’ Ossebaard wil ‘haar karma schoon houden’. Zij zegt: ‘Ik ga het niet doen. Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben.’

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens in kranten geciteerde juristen is dit hoogstens haat zaaien, maar de uitspraken kunnen niet anders worden uitgelegd dan als een oproep om premier Mark Rutte (VVD) te vermoorden. Dat is niet alleen walgelijk, het is ook zwaarder strafbaar. In artikel 137d van het Wetboek van Strafrecht staat onder meer dat oproepen tot geweld niet mag. Het Openbaar Ministerie moet dan ook als de wiedeweerga een strafrechtelijk onderzoek instellen naar Lange Frans (Frederiks) en Ossebaard, hen oppakken, aanklagen en gevangenisstraffen of tbs tegen hen eisen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.