Gerry van der List Premium Corner

Kabinet wil geslachtsverandering wel erg makkelijk maken

30 januari 2020Leestijd: 2 minuten

Als het aan minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) ligt, hebben mannen en vrouwen die van geslacht willen veranderen straks geen deskundigenverklaring meer nodig om hun geslachtsregistratie te wijzigen bij de burgerlijke stand. Dat gaat wel erg ver, schrijft Gerry van der List: vreemd dat kabinetspartijen CDA en ChristenUnie hier geen bezwaar tegen hebben.

Twee weken geleden prijkte het portret van Nikkie de Jager op de omslag van Elsevier Weekblad. De Nederlandse visagiste, die wereldberoemd werd onder de naam Nikkie Tutorials, dankte deze eer aan haar transformatie van man tot vrouw. De kreet op de cover luidde dan ook: ‘Je sekse kies je zelf.’

De onthulling van haar geslachtsverandering, die overigens werd geforceerd door chantage, leverde De Jager veel lof op. Media en politici spreken met waardering over transgenders en dichten hun een grote moed toe. De genderideologie, die als boodschap heeft dat sekse een sociaal construct in plaats van een biologisch gegeven is, beleeft een snelle opmars.

Lees dit spraakmakende coververhaal van Gerry van der List: Je sekse kies je tegenwoordig zelfCover Elsevier Weekblad editie 3 2020 Nikkie de Jager. "Je sekse kies je zelf "

De deskundigenverklaring vervalt bij geslachtswijziging

Ook in Den Haag. Dit blijkt onder meer uit een wetsvoorstel dat nu uitstaat voor internetconsultatie. Het kabinet wil de transgenderwet zodanig aanpassen dat geen deskundigenverklaring meer nodig is bij het wijzigen van de geslachtsregistratie bij de burgerlijke stand.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.