Marieke ten Katen Premium Corner

Overheidssteun voor zwakke ziekenhuizen is ongewenst

17 oktober 2019Leestijd: 2 minuten

Minister Bruno Bruins (VVD) voor Medische Zorg was vorig jaar stellig toen twee ziekenhuizen failliet gingen. De overheid is er niet om ‘een stapel stenen’ te redden, zei hij. Het waren wat ongelukkig gekozen woorden, maar zijn boodschap was helder: het is geen taak van de overheid om zwakke ziekenhuizen open te houden. Een terecht punt, schrijft Marieke ten Katen. Er is bewust voor gekozen om de zorg een markt te laten zijn waarbij zorgverzekeraars en ziekenhuizen er onderling moeten uit komen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.