Jelte Wiersma Premium Corner

Succesvol Verenigd Koninkrijk kan meer landen verleiden EU te verlaten

18 oktober 2019Leestijd: 3 minuten

Is het uittredingsakkoord nou aantrekkelijker voor het Verenigd Koninkrijk of voor de Europese Unie (EU)? De praktijk zal het leren. Vaststaat dat als het Verenigd Koninkrijk volgens planning op 31 oktober 2019 de EU verlaat, het kan laten zien dat buiten de Unie een florissant bestaan mogelijk is. Slagen de Britten daarin, dan kan dit akkoord weleens een aanlokkelijke blauwdruk worden voor meer landen om de EU te verlaten, schrijft Jelte Wiersma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.