Aerden Onno Aerden Premium Corner

Geachte Machiel Polak… metéén naar buiten met het verhaal

08 juni 2019Leestijd: 3 minuten

Onno Aerden geeft in zijn zaterdagblog wekelijks ongevraagd communicatieadvies. Dit keer aan Machiel Polak, bestuursvoorzitter van de kliniek Fivoor in Den Dolder, waar na Michael P. deze week opnieuw een patiënt wegliep: Peter M. is inmiddels weer terecht en zo werd een tweede catastrofe voorkomen. Niet dankzij u – maar ondanks u.

Er keerde deze week een patiënt niet terug van verlof naar de psychiatrische kliniek in Den Dolder waarvan u een van de twee bestuurders bent.
Dat kan gebeuren, en dat gebeurt ook vaker in ons land.

Nadruk ligt in uw kliniek op zorg, minder op bescherming samenleving

Maar uit diezelfde kliniek liep eerder Michael P. weg, de latere moordenaar van Anne Faber. Zomaar: dat mocht. Na de gruwelijke moord bleek uit twee vernietigende onderzoeken onder meer dat de ‘nadruk’, ook in uw instelling, ‘ligt op de zorg voor de patiënt en veel minder op de taak om de samenleving te beschermen tegen de risico’s van terugkerende delinquenten’.

Te zachte handen, te veel wollen dekens.

Onno Aerden

Onno Aerden is schrijver en geeft wekelijks in een blog ongevraagd communicatie-advies aan iemand (m/v) die de publiciteit haalde.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je denken.
Maar nee. Ook deze week lichtte u niemand in nadat u M. niet in huis terugkreeg. De burgemeester niet – verantwoordelijk voor de lokale veiligheid – en ook de familie niet. Evenmin als de inwoners van Zeist en Den Dolder die zich al langer ernstige zorgen maken over inbraken en geweldplegingen van uw ‘cliënten’. Ze vinden dat de kliniek dicht moet: te veel heibel, te veel gevaar.

Uiteindelijk moest het AD het volk dus inlichten over de niet teruggekeerde Peter M.: ‘levensgevaarlijk als hij zijn medicatie niet inneemt’.

M. is inmiddels weer terecht en zo werd een tweede catastrofe voorkomen.
Niet dankzij u – maar ondanks u.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.