Premium Lock Zorgverzekeraars en ziekenhuizen moeten overstapseizoen serieuzer nemen

03 december 2018Leestijd: 2 minuten
ECO Zorgver1_preview

Bij veel zorgverzekeraars is nog niet bekend met welke ziekenhuizen zij volgend jaar een contract hebben. Dat is niet nieuw, maar de contracten laten wel steeds langer op zich wachten. De consument die graag bewust een zorgverzekering wil kiezen, is daarvan de dupe.

Het overstapseizoen voor de zorgverzekeringen is in volle gang. Althans, dat zou in volle gang moeten zijn. Bij de grote verzekeraars is nog niet precies bekend met welke ziekenhuizen zij een contract hebben volgend jaar, schrijft de Consumentenbond vorige week. Veel onderhandelingen zijn nog gaande.

Deze situatie is niet nieuw. De zorgverzekeraars moeten elk jaar op 12 november hun premie voor het volgende jaar bekendmaken, maar vaak zijn de contracten met ziekenhuizen en andere zorgverleners dan nog niet allemaal rond. De onderhandelingen lopen door tot 31 december of soms zelfs tot daarna. Voor het afsluiten van de contracten is geen officiële deadline. De uiterste datum voor verzekerden om hun huidige verzekering op te zeggen, is ook 31 december, ze hebben vervolgens nog tot 1 februari om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw