Premium Lock Ik ben sprakeloos: we buigen voor jihadistisch tuig

31 augustus 2018Leestijd: 4 minuten
Pakistanen demonstreren tegen cartoonwedstrijd Wilders. Foto: EPA.

Verbijsterend en zeer verontrustend dat Pakistaanse islamisten capitulatie kunnen afdwingen, schrijft Afshin Ellian over de afgelaste Mohammed-cartoonwedstrijd van Kamerlid Geert Wilders.

Heeft iemand een Mohammed-cartoon gezien, die Tweede Kamerlid Geert Wilders wilde tentoonstellen? Nee, nog niet. Had iemand die ooit kunnen zien? Nee, omdat de cartoons op de muren in de privé-gang van de zwaarbewaakte PVV-fractie zouden hangen. Daar komen immers alleen maar PVV’ers langs. Laat dit tot u doordringen!

Eigenlijk zouden slechts een paar mensen de cartoons kunnen zien. En dat waren geen moslims. Moslims konden dus ook niet worden beledigd. Wat je niet kunt zien, kun je ook niet tarten.

Wat vindt u? Had Wilders niet moeten zwichten? Praat mee met de Stelling van de dag.

Hoeveel mensenlevens is de profeet Mohammed waard?

Zo werkt de islamitische wereld. Daar zetten ze een preventieve aanval in op een mogelijke satirische belediging van de profeet Mohammed. Hoeveel mensenlevens is Mohammed waard? 500.000 Syriërs? Ruim 600.000 Irakezen? Miljoenen Afghanen? Ze verdienen het om gedood te worden, omdat ze op een of ander manier de wetten van de profeet niet in acht nemen.

Het is Wilders gelukt om te laten zien hoe gemakkelijk we kunnen capituleren. De islamitische wet van het afbeeldingsverbod kan dus ook in Nederland effectief worden gehandhaafd. Dit is de enige conclusie die we aan deze affaire kunnen verbinden. Daarvoor is het kennelijk voldoende wanneer de vijand met moord en plundering dreigt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw