Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

In Syrië is het leven een interruptie van de dood

16 maart 2018Leestijd: 3 minuten

Zeven jaar horror in Syrië. Elke keer vraag ik me af hoeveel leed een mens of een volk aankan. Zeven jaar van absolute inhumaniteit ten overstaan van de wereld die de humaniteit claimt. Er is één mensenras op aarde en dat is de mens.

Alle mensen worden op dezelfde manier geboren. De mens werd in jodendom en christendom niet alleen geüniversaliseerd, maar de mens werd tegelijkertijd de drager van rechten en plichten voorbij alle etnische, religieuze en culturele grenzen. Dat was een abstracte uitvinding. De concrete toepassing daarvan moest nog twee millennia later gestalte krijgen. Althans, er werd een poging daartoe gedaan.

Lees de column van Arend Jan Boekestijn: Het conflict in Syrië sleurt ook Donald Trump meeTrump

Alle mensen zijn sterfelijk. De dood verenigt ons. Zeven jaar raast de dood dwars door Syrië heen. Terwijl daar niets is verenigd. Deze doodscultuur brengt niets goeds voort.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.