Michiel Dijkstra Premium Corner

Onzekerheid over Brexit komt door de Britten zelf

08 augustus 2018Leestijd: 3 minuten

De kans stijgt dat de Britten zonder deal de EU verlaten. Dat is gevaarlijk.

De kans is 60 procent dat het Verenigd Koninkrijk zonder een deal de Europese Unie (EU) verlaat, zei de Britse minister van Handel Liam Fox afgelopen weekeinde. Hij weet het aan de ‘onbuigzaamheid’ van de Europese Commissie, die namens Europa de onderhandelingen voert.

Dat de kans op no deal groot is, daarin heeft Fox gelijk. En dat is gevaarlijk, ook voor Nederland. Na de Duitsers vormen de Britten de grootste handelspartner van Nederland. Zonder deal wordt het voor een Nederlandse ondernemer na 29 maart 2019 erg moeilijk om spullen of diensten aan Britse klanten te verkopen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.