Gerlof Leistra Premium Corner

Om een lek te vinden, schond OM regels

13 juni 2018

Dat het Openbaar Ministerie (OM) het verschoningsrecht van een journalist schendt, is ernstig genoeg. Maar het wordt gevaarlijk als de voorzitter van het college van procureurs-generaal – de hoogste baas van het OM – na zo’n uitglijder weliswaar excuus aanbiedt, maar tegelijkertijd ‘interpretatieruimte’ claimt voor regels die helder zijn. Niet voor niets noemt zijn baas, minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid, het nog niet bij wet geregelde verschoningsrecht een ‘fundamenteel recht’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.