Syp Wynia Premium Corner

De loongolf begint bij de basisscholen

18 september 2017

Dit jaar wisten twee onderwijzers, leraren in het basisonderwijs, gaandeweg meer dan de helft van hun 80.000 collega’s achter een actie te krijgen om hun salaris op te vijzelen naar het niveau van leraren in het middelbaar onderwijs. Dat is 20 procent extra. Bovendien willen ze minder werkdruk. De hogere lonen kosten volgens de laatste cijfers 900 miljoen euro per jaar, de lagere werkdruk – extra collega’s – ook nog eens 500 miljoen. Eind juni werd er al een uurtje gestaakt, op 5 oktober gaan volgens plan alle basisscholen dicht.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.