Jean Dohmen Premium Corner

Politiek moet alleen in noodgevallen ingrijpen bij overnames

21 februari 2017Leestijd: 2 minuten

Op enkele teleurgestelde beleggers na overheerste in Nederland en Groot-Brittannië opluchting na het afketsen van de vijandige overname van Unilever door concurrent Kraft Heinz. Het gevaar dat de door Paul Polman geleide Brits-Nederlandse multinational na zo’n overname ten prooi zou vallen aan een kille sanering, met het verlies van duizenden banen als gevolg, was reëel. Keihard snijden in de kosten is het handelsmerk van de grootaandeelhouders die de dienst uitmaken bij Kraft Heinz (zie ‘Braziliaanse bullebakken’).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.