Aanslag in Orlando heeft alles te maken met de islam

13 juni 2016Leestijd: 4 minuten
EPA

Vandaag zouden we moeten zeggen: wij zijn allemaal homo’s. Van alle groepen in de wereld hebben homo’s de meeste bloeddorstige vijanden: religieuze fanatici, rechts-extremisten, links-revolutionairen, reactionairen, onwetenden, achterlijken, et cetera.

Pas na eeuwen van innerlijke worstelingen en geweld tegen homoseksuelen wegens hun geaardheid veranderden gevoelens en vijandige opvattingen omtrent homoseksualiteit. In de westerse wereld is niet alleen het geweld tegen mensen wegens hun geaardheid afgezworen, maar staten hebben in de afgelopen decennia ook een einde gemaakt aan discriminatie op grond van geaardheid.

Waarschuwing

Kort maar krachtig: westerlingen werden in de loop der geschiedenis beschaafder en redelijker. Dat is helaas niet het geval met de mensen in de islamitische wereld.

Omar Mateen werd door de FBI in de gaten gehouden. Foto's: AFPFBI volgde en ondervroeg dader schietpartij Orlando
Lees verder >

Islamisten behoren tot de gevaarlijkste vijanden van homoseksuelen. De islam verbiedt en sanctioneert homoseksualiteit. Het is een strafbaar feit. Volgens de sharia, de wetgeving en rechtspraak van de islam, moeten homoseksuelen worden gedood wanneer ze hun geaardheid ook na een ernstige waarschuwing of na lijfstraffen niet willen veranderen.

Sommigen denken dat ze homo’s vanuit een bepaalde hoogte naar beneden moeten gooien. Dat is het uitgangspunt van IS, Al-Qa’ida en Taliban. Anderen denken dat homo’s moeten worden onthoofd, de islamisten in Iran geloven dat ze moeten worden opgehangen. Ze verschillen slechts van mening over de wijze waarop een homo moet worden gedood.

Doodstraf

De homohaat in islamitische kringen moet dus niet licht worden opgevat. Ik wees hier al in 2002 op, naar aanleiding van de gewelddadige uitspraken van imam Khalil El Moumni. Hij noemde homoseksualiteit een ziekte die moet worden behandeld en verwijderd. Hij sprak niet over het geneesmiddel, maar we wisten wat hij bedoelde. Ik schreef toen in verschillende artikelen wat het islamitische geneesmiddel is: de doodstraf. Toch werd El Moumni door de rechter vrijgesproken op basis van de godsdienstvrijheid. Ik waarschuwde indertijd voor het islamisme, dat een ernstige bedreiging is voor homoseksuelen.

ANP-46112410Wat weten we over Omar Mateen, de schutter in Orlando?  Lees verder >

Orlando 12 juni 2016. Vervuld van haat jegens homoseksuelen en de vrije samenleving vermoordde Omar Mir Seddique Mateen vijftig weerloze jonge mensen vanwege hun geaardheid. Verschilt deze moordpartij van alle andere moordpartijen in de Verenigde Staten?

Voor de gek houden

De meeste van deze daden werden gepleegd door labiele personen. In al deze gevallen kun je je woede en kritiek richten op de Amerikaanse wapenwet of het falende zorgsysteem. In een minderheid van de gevallen hingen de daders een extreem-rechtse ideologie aan. Deze groep valt onder het terrorisme en dus zijn hun ideologie en de voedingsbodem van hun daden het onderwerp van debatten en kritiek. Maar nu pleegde een islamist de dodelijkste schietpartij door één enkele schutter ooit in de Verenigde Staten. En dit heeft niets te maken met de islam?

Omar Mateen was 29 jaar oud, van Afghaanse afkomst, en geboren in New York. Zijn vader zei tegen de media dat de daad van zijn zoon niets te maken heeft met religie: ‘Hij zag twee mannen kussen. Toen werd hij kwaad.’ Wat een nare leugenaar. Wil deze man westerlingen voor de gek houden?

Islamitische kinderen leren de gewelddadige vormen van homofobie thuis. En omdat daarvoor geen rationele argumenten nodig zijn, wordt simpelweg verwezen naar de islam. De heer Mateen heeft zijn zoon niet afgeleverd bij een IS-filiaal, maar hij heeft met behulp van de islam bij zijn zoon de haat gezaaid die door anderen kon worden geoogst. Omar was geïnspireerd door de islam, een in essentie gewelddadige en inhumane religie. Omar en zijn vader horen te leven in Kandahar, in een achterlijk dorp onder het Taliban-regime.

Trouw

Jihadist Omar Mateen was een bekende van de FBI. In 2013 en daarna werd hij ondervraagd door de FBI vanwege zijn mogelijke sympathie voor de jihadisten. Ook werd hij onder de loep genomen in het kader van het onderzoek naar de eerste Amerikaanse zelfmoordterrorist in Syrië, die uit Florida kwam en door Al-Qa’ida werd geronseld. Dit onderzoek bracht niets voort. Omar mocht werken als bewaker in een jeugdgevangenis en had een wapenvergunning. Indirect werkte hij dus voor de federale Amerikaanse regering.

Nu zegt persbureau Amaq, gelieerd aan de IS, dat Omar een IS-strijder was. Volgens de FBI zou de islamitische strijder Omar het alarmnummer 911 hebben gebeld voordat hij begon met schieten. Hij zou daarbij hebben geroepen dat hij ‘trouw zwoer aan de leider van de Islamitische Staat’. Dit alles maakten we ook mee met de terroristen in San Bernardino, Parijs en Brussel. De diensten kenden hen bijna allemaal.

Religie van vrede

De terroristen werken hun lijstjes af: afvallige moslims, islamcritici (‘de beledigers van de islam’), joden, willekeurige burgers en nu ook homoseksuelen. Met succes zaaien ze angst binnen de verschillende groepen. Vanaf nu moeten westerse overheden zich ook zorgen maken over de plaatsen waar homoseksuelen bijeenkomen.

De Amerikaanse president Barack Obama noemde in zijn toespraak de islamisten niet. De president van de vrije wereld gelooft dat de islam de religie van vrede is. De religie van vrede doodt of onderwerpt sinds de profeet Mohammed alles wat Allah niet zint. De islam vermoordt mensen om eeuwige onderwerping aan de islam af te dwingen. Dit is de vrede van de islam, de pax islamica.

Wij vrije mensen mogen onze beschaving en onze beginselen nooit verloochenen. Een islamofascist vermoordde weerloze mensen wegens hun geaardheid. Wat een lafheid, wat een perverse religie.