Premium Lock Iraanse leider Khamenei droomt over Stormy Daniels

11 mei 2018Leestijd: 5 minuten
FILES-US-POLITICS-TRUMP-SEX-DANIELS

Afshin Ellian gaat vandaag op de satirische toer. Hij beschrijft een dag uit het leven van zijne excellentie, The Supreme Leader, de hoogste leider van de islamitische republiek Iran, Ali Khamenei.

Onze Man in Teheran kruipt voor één keer in de huid van Sayed Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran. We zijn in Teheran op de 19e Ordibehesht (1397), 9 mei 2018.

Na het ochtendgebed neemt de hoogste leider de vers binnengekomen berichten door, het dagelijkse bulletin. Daarin leest hij de reactie van de Europese leiders op de terugtrekking van Donald Trump uit de nucleaire deal met Iran. Het bulletin is vandaag persoonlijk door Hussein Taeb, de chef van de inlichtingendienst van de Revolutionaire Garde (de RG), naar de hoogste leider gebracht.

‘Deze overeenkomst is essentieel voor de veiligheid in Europa. Wij zijn vastbesloten onze burgers op deze manier te beschermen’, leest de hoogste leider. Zo reageerde EU-buitenlandchef Federica Mogherini namens de EU vanuit Rome.

Communisten en andere linkse mensen zijn buitengewoon nuttige bondgenoten, denkt Khamenei. Ooit hadden we ze nodig in Iran. Wijlen imam Khomeini ging met hen een bondgenootschap aan tegen Amerika en de Sjah, en daarna heeft de imam ons op tijd opgedragen om ze massaal uit te roeien. Zo gezegd, zo gedaan! Ze zijn er niet meer, die linksen.

En dan nu Federica, dat Italiaanse euro-communistje, mompelt Khamenei tevreden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw