Nikki Sterkenburg Premium Corner

Terughalen kalifaatkinderen enorm veiligheidsprobleem

17 mei 2018Leestijd: 2 minuten

Het is nobel dat er stemmen opgaan om kalifaatkinderen uit IS-gebied terug te halen. Maar het plaatst de Nederlandse overheid voor een enorm veiligheidsprobleem.

Even zaaide minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA)  verwarring toen hij zich in talkshow Pauw uitsprak over het lot van Nederlandse kinderen in IS-gebied. Volgens premier Mark Rutte (VVD) is het kabinet nog steeds niet voornemens hen terug te halen – in tegenstelling tot Duitsland, dat actief kalifaatkinderen wil repatriëren.

De roep om ook Nederlandse kinderen in de straf- en opvangkampen op te halen, wordt steeds sterker. D66 en de ChristenUnie spraken zich er al voor uit, net als Kinderombudsman Margrite Kalverboer, die zwaaide met het Kinderrechtenverdrag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.