nederland

Gijzeling in Herten ten einde, baby ongedeerd

28 april 2014

De man die zijn drie maanden oude zoontje gijzelde in een woonhuis in het Limburgse Herten heeft zich overgegeven. De baby is ongedeerd.

Dat meldt de politie maandagmiddag.

De gijzelnemer is om 13.15 uur zelf naar buiten gekomen. De 38-jarige man was ongewapend en werd buiten aangehouden. Tegelijkertijd viel een arrestatieteam van de politie het woonhuis binnen.

Verward

Rond 8.30 uur maandagochtend maakte een buurtbewoner melding van een man die verward in de tuin bij de woning rondliep.

De vader van deze Robert E. is langs de woning gegaan in een poging contact te leggen, maar de man wilde niet met hem praten.

Familieleden bevestigen dat de man verward is. Volgens hen zou hij in het drugscircuit zitten.

GRIP 3

De politie werd ingezet, met onder meer een arrestatieteam en een onderhandelaar, die met de man in gesprek ging. De man had zich in het huis verschanst. Volgens de politie waren er geen aanwijzingen dat zich meer mensen in het huis bevonden. De man wilde zich in eerste instantie niet overgeven.

Volgens nieuwszender Limburg 1 is er opgeschaald naar procedure GRIP 3, zoals in november 2013 bij de gijzeling in Reuven het geval was.

Relatieconflict

Robert E. zou een bekende van de politie zijn, meldtLimburg 1. Hij zou gescheiden zijn en twee kinderen hebben. Twee weken geleden is hij kort vermist geweest.

Buurtbewoners hebben het over een mogelijk relatieconflict tussen deze man en zijn ex-partner. Met deze ex-partner heeft hij een achtjarige dochter, die op dit moment niet thuis was. Het jongetje is van hem en zijn vriendin.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.