nederland

Veertienjarige joyrider in Brabant strandt met lege tank

05 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie in het Brabantse dorp Groeningen heeft een veertienjarige jongen aangehouden, omdat hij in de auto van kennissen van zijn ouders reed. De jongen strandde met de auto in een berm, zonder benzine.

Agenten stuitten zaterdagavond op een auto in de berm, waar een groepje jongens omheen stond, meldt de politie zondag.

Toen bleek dat de auto zonder benzine stond en dat de bestuurder pas veertien jaar oud was. Hij had de sleutels meegenomen van bekenden van zijn ouders en was er met hun auto vandoor gegaan.

Vrienden

De jongen had wat vrienden opgepikt om een ritje te maken. Ze kwamen echter niet ver, omdat er te weinig benzine in de wagen zat. De jongen belde andere vrienden om te komen helpen.

Tijdens de rit heeft de jongen een paaltje geraakt waardoor de auto schade had. Op het politiebureau werden de ouders van de jongen gebeld. Zij zullen de schade regelen met hun kennissen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.