nederland

Hulpdiensten aangevallen, veel vuurwerkslachtoffers regio Rotterdam

01 januari 2014Leestijd: 2 minuten

Hoewel in een groot deel van het land Oud en Nieuw redelijk rustig verliep, was het begin van het nieuwe jaar in de regio Rotterdam er een met veel incidenten. Er vielen veel vuurwerkslachtoffers en ook had een groot aantal vernielingen plaats.

De brandweer werd tijdens het blussen van een brand belaagd, waardoor de Mobiele Eenheid (ME) moest komen om ervoor te zorgen dat de brandweer het blussen voort kon zetten, zegt een politiewoordvoerder woensdag. Twee verdachten zijn aangehouden.

Vuurwerk

Onder de vuurwerkslachtoffers in de regio was een 47-jarige Rotterdammer die vermoedelijk zijn hand kwijtraakte nadat hij illegaal vuurwerk had afgestoken.

In Vlaardingen raakte een man een gedeelte van zijn hand kwijt toen een betonnen vuilniscontainer waar hij vuurwerk in gooide, ontplofte. Een vader en zoon in Spijkenisse raakten gewond aan hun hoofd.

Hulpdiensten

In Gouda en Schiedam moest de ME in actie komen. Brandweer en politie werden daar tijdens bluswerkzaamheden bekogeld met onder meer zwaar vuurwerk, glas en stenen.

In Schiedam voerde de ME zelfs een charge uit om de rust terug te laten keren. Eén verdachte is opgepakt. In Gouda was een charge niet nodig, maar werden wel twee personen gearresteerd.

Autobranden

Amsterdam, Utrecht en Den Haag kenden in tegenstelling tot Rotterdam weinig grote incidenten tijdens Oud en Nieuw. Wel waren in alle drie de steden ‘kleine’ incidenten zoals brandjes en personen die te veel hadden gedronken.

In Den Haag zouden naar verluidt zo’n zeventig auto’s in rook zijn opgegaan, blijkt uit cijfers die door regionale zender Omroep West werden gepubliceerd. De politie heeft die aantallen nog niet bevestigd. Vorig jaar brandden in de regio Den Haag dertig auto’s af. Het jaar ervoor waren dat er tachtig.

Buiten de Randstad verliep de jaarwisseling vrij normaal. De regio’s Noord-Nederland, Midden-Nederland en Limburg hadden geen opvallende meldingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.