nederland

‘Gevonden vuurwerk in huis Heenvliet lijkt op explosieven’

21 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft nog langer de tijd nodig om een huis in Heenvliet leeg te ruimen. Het vuurwerk dat werd gevonden is volgens de dienst zo zwaar, dat nauwelijks nog wordt gesproken van vuurwerk.

‘Explosieven zou een betere benaming zijn,’ zegt een politiewoordvoerder. Al sinds vrijdag is de EOD bezig het huis leeg te ruimen. Er zijn onder meer grondstoffen als flitspoeder gevonden in het huis en de schuur.

Tips

Zeven omwonenden kunnen ook in de nacht van zaterdag op zondag niet terug naar huis, omdat de EOD langer de tijd nodig heeft. Zij moesten hun huis noodgedwongen verlaten, na de vondst van vuurwerk en de grondstoffen voor vuurwerkbommen bij een buurtbewoner.

De politie meldt dat het gaat om honderden kilo’s. De dienst werkt alleen in daglicht en was zaterdag nog niet klaar. Agenten besloten het huis te onderzoeken na diverse tips. Een 63-jarige man is aangehouden als verdachte.

In het Gelderse Breegraven is de EOD ook bezig met onderzoek in een huis. De politie vond een grote partij illegaal vuurwerk en vuurwerkonderdelen. De 35-jarige bewoner van het huis is aangehouden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.