Anouk verwijdert foto van nepaccount van Facebook

01 november 2013Leestijd: 1 minuut

Anouk heeft gehoor gegeven aan het verzoek van Michelle Vreulink om het screenshot van een racistische reactie van haar Facebook-pagina te verwijderen. Het nepaccount gebruikte een foto van Vreulink, die niets met de uitlatingen te maken had.

‘Ik ben hier echt ontzettend blij mee’ meldt Vreulink vrijdag aan AD.nl. ‘Het heeft een tijdje geduurd, maar het is er gelukkig af. Ik hoorde het gisteravond laat van vrienden dat de foto eraf is gehaald.’

Nepaccount

De zangeres haalde zich vorige week de woede van Zwarte Pieten-fans op de hals door zich te mengen in de ‘Zwarte Pietendiscussie’. De Facebook-pagina van Anouk werd dagen bestookt met boze berichten.

Ene Lia Cruijff maakte de zangeres uit voor ‘negerhoer’ op het sociale netwerk. De reactie kreeg extra aandacht toen Anouk een screenshot van de reactie op Facebook en Twitter zette.

De persoon achter het account van Lia Cruijff gebruikte echter de foto van Michelle Vreulink uit Enschede, die niets met de post te maken had. Toen Vreulink vroeg of Anouk de reactie kon verwijderen, zou de zangeres niet meer hebben gereageerd.