nederland

Anouk haalt woede van Zwarte Piet-fans op de hals

28 oktober 2013

De Haagse zangeres Anouk staat achter de bezwaren tegen het in stand houden van de Sinterklaastraditie, tot grote ergernis van sommige van haar fans. Sinds Anouk zich heeft gemengd in de ‘Zwarte Pietendiscussie’ wemelt het van de negatieve reacties op haar Facebookpagina.

‘Wat staan wij Nederlanders voor lul! Niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!’ zo begon Anouk haar verhaal.

Reacties

De facebook-update leverde een storm van kritiek op. Het kan de zangeres naar eigen zeggen weinig schelen.

‘Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen. Effe de bezem er doorheen. Soms moet dat gewoon. Jullie mogen ook mij ‘bannen’ hoor, scheelt mij weer.’

Ontvrienden

Vanmiddag besloot Anouk een aantal haatberichten te delen op Facebook. Op een van de screenshots is te zien hoe de Haagse werd uitgemaakt voor ‘nikkerlover’ en ‘negerslet’. Daarnaast ontving de zangeres ook een doodsbedreiging aan haar adres.

Tenslotte sluit de zangeres de discussie af met de oproep haar te ‘ontvrienden’ op de sociale netwerksite. ‘Al die mensen die bij de comments laten weten dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke Zwarte Pieten-avatars weg, of block mijn FB aub. Ga weg. Alvast bedankt. x Anouk.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.