Ook Albert Heijn verkocht paardenvlees in lasagne

13 februari 2013Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft paardenvlees in lasagne bolognese van het huismerk Euro Shopper verkocht zonder dat dit op de verpakking stond vermeld. Consumenten dachten in de plaats daarvan alleen rundvlees te eten.

Dat heeft Albert Heijn woensdagavond bevestigd.

Het concern heeft de Euro Shopper-lasagne vrijdag uit voorzorg al uit de schappen gehaald, maar zegt nu zeker te weten dat er paardenvlees in het product was verwerkt.

Niet schadelijk

Ook de Nederlandse supermarktketen Plus haalde begin deze week al diepvrieslasagne van het merk Primafrost uit de schappen omdat er mogelijk paardenvlees in zit verwerkt.

Het vlees is niet schadelijk, maar voedselproducenten zijn verplicht om alle ingrediënten op de verpakking weer te geven.

Schandaal

In het Verenigd Koninkrijk zorgde de ontdekking van paardenvlees voor veel ophef. Veel Britten vinden het eten van paardenvlees niet kies.

Toch nam de verkoop van paardenvlees in Groot-Brittannië toe naar aanleiding van het schandaal.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.