Holleeder betrokken bij oprichting nieuwe motorclub

25 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Willem Holleeder maakt opnieuw een verrassende ‘carrièrestap’. Hij is betrokken bij de oprichting van de motorclub No Surrender. Holleeder is zelf vicevoorzitter van de club.

Dat bevestigt Holleeders advocaat Stijn Franken maandag tegenover RTL Boulevard. Op een foto van de NOS is Holleeder te zien in een vest met daarop een patch van Amsterdam.

Bij de oprichting zouden enkele (ex-)leden van de Hells Angels en leden van het voormalige Satudarah-chapter in Zundert betrokken zijn. Deze afdeling is inmiddels opgeheven en het clubhuis in Zundert is door Satudarah verlaten. De club van Holleeder opent een clubhuis in zowel Zundert als Amsterdam.

Ambtenaren

In oktober 2011 had een grootschalige politie inval plaats bij het clubhuis van Satudarah in het Brabantse Zundert. Daarbij werden leden van de motorclub aangehouden. De rechtbank in Breda heeft tien van hen inmiddels veroordeeld tot celstraffen van 4,5 jaar.

De oprichting van No Surrender komt op het moment dat Nederlandse gemeenten motorclubs juist willen aanpakken. Zo heeft de gemeente Amsterdam al aangegeven dat ambtenaren niet lid mogen zijn van de Hells Angels.

De gemeente Leiden maakte eind vorige maand bekend dat de motorclub Trailer Trash Travellers MC niet langer welkom is. Leden zijn diverse keren in verband gebracht met criminele activiteiten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.