nederland

Scheveningse Pier wordt openbaar geveild

24 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Pier aan het strand van Scheveningen zal openbaar worden geveild. Tot de veiling zal de gemeente het onderhoud voor rekening nemen.

Dat heeft de curator van de failliet verklaarde Pier laten weten.

De afgelopen weken hebben zich meerdere potentiële kopers uit binnen- en buitenland gemeld. De curator heeft daarom besloten de Pier openbaar te veilen.

Tonnen

Voor de veiling geldt een minimale koopprijs. Het is niet bekend hoe hoog die precies is. Volgens de curator gaat het om enkele tonnen en geen miljoenen.

‘Het gaat erom om het geld van de schuldeisers bij elkaar te krijgen en zoveel schulden heeft de Pier nou ook weer niet,’ zei de curator in Nieuwsuur.

Van der Valk

Eigenaar Van der Valk vroeg begin deze maand faillissement aan voor de Pier. Het horecaconcern exploiteerde een restaurant en een casino op het bouwwerk.

Liefhebbers van het markante bouwwerk hoeven niet te vrezen voor een ondergang van de Pier. ‘Slopen is duurder dan repareren,’ zei de curator, ‘dus dat zal sowieso niet gebeuren’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.