nederland

Inhuurkracht gemeente Eindhoven pleegt miljoenenfraude

15 januari 2013Leestijd: 1 minuut

Een inhuurkracht van de gemeente Eindhoven wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting. Door uitkeringen aan woonwagenbewoners te vervalsen, heeft de medewerker de gemeente mogelijk voor meer dan 1 miljoen euro benadeeld.

Dat heeft wethouder van Financiën Staf Depla (PvdA) dinsdagavond bekendgemaakt.

In totaal kan over een bedrag van 2,2 miljoen euro niet meer worden nagegaan of de uitkeringen vanwege een verhuizing of schade gerechtvaardigd zijn.

Misleid

‘De gemeente is misleid,’ zei Depla. Volgens de wethouder zijn tegen een aantal ambtenaren disciplinaire maatregelen genomen omdat niemand de fraude ooit signaleerde.

Uit een onderzoek van een recherchebureau blijkt dat de uitbetalingen aan woonwagenbewoners onderling werden goedgekeurd en werd er niet over gesproken met leidinggevenden.

Graaien

Het is niet duidelijk of de medewerker of andere betrokkenen zelf ook in de gemeentekas hebben gegraaid.

De gemeente Eindhoven is het verloren bedrag kwijt. De verzekering keert niet uit omdat de precieze schade niet kan worden aangetoond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.