nederland

Amsterdam: verbod op Hells Angels als ambtenaren

19 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De gemeente Amsterdam wil ambtenaren die lid zijn van de Hells Angels dwingen hun lidmaatschap van de motorclub op te geven. Doen ze dit niet, dan riskeren zij ontslag.

Dat schrijft De Telegraaf zaterdag.

Burgemeester Eberhard van der Laan zegt ‘sterke aanwijzingen’ te hebben dat enkele leden van de Hells Angels werkzaam zijn bij de gemeente Amsterdam. En dat mag niet van de PvdA’er.

Onderzoek

De gemeente is tegen zeker drie ambtenaren een ‘onderzoek’ begonnen. Volgens een woordvoerder van de gemeente bereidt de burgemeester maatregelen voor om tegen te gaan dat leden van Hells Angels en Satudarah bij de gemeente werken.

Aanleiding is de veroordeling enkele weken geleden van een Hells Angel vanwege onder meer het plaatsen van een handgranaat onder een auto. Hij bleek te werken bij de gemeente Amsterdam.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.