nederland

Windmolens stilgelegd vanwege dode vleermuizen

31 december 2012Leestijd: 1 minuut

De rechter heeft een windmolenpark in het Brabantse Heijningen stilgelegd omdat de wieken te veel vleermuizen doden. Het gaat om zeven windmolens van energieproducent RWE die voorlopig niet mogen draaien.

Dat schrijft BN/ De Stem maandag.

Bloedbad

Volgens de rechtbank in Breda wordt de Flora- en Faunawet overtreden door het bloedbad onder de beestjes. Deskundigen zeggen dat er jaarlijks 59 gewone vleermuizen en 17 ruige dwergvleermuizen omkomen in de draaiende wieken. Volgens de rechtbank is er verder onderzoek naar het aantal dode bessten noodzakelijk.

De tegenstanders van het turbinepark in de Sabinapolder bij Heijningen zijn blij met de uitspraak.

Draaien molens

De windmolens zouden kunnen worden gedraaid zodat er minder vleermuizen tegenaan zouden vliegen. Daardoor zouden de windmolens wel een stuk minder rendabel zijn.

Volgens de planning zouden er meer windmolens worden gebouwd in de polder. Dat is nu onzeker.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.