nederland

Van Aartsen: Schilderswijk is geen kalifaat

27 augustus 2014Leestijd: 2 minuten

Tijdens een bezoek aan de Schilderswijk nam de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) het nog eens voor de bewoners op. ‘Het is hier geen kalifaat,’ zei de burgemeester.

‘Het is echt onzin,’ zei Van Aartsen woensdagavond in de Schilderswijk. De woorden werden opgetekend door Omroep West.

Problemen

De burgemeester liep woensdag mee met een preventieteam en bracht onder meer een bezoek aan een internetcafé aan de Hoefkade en een voetbalproject.

‘Negentig procent van de mensen uit de Schilderswijk wil er iets moois van maken. De veroorzakers van de problemen komen vooral van buiten de wijk,’ zei Van Aartsen. Om die reden besloot de burgemeester om de bewoners voorlopig niet opnieuw op te zadelen met de onrust van demonstraties. Ook aangekondigde protesten in aanliggende wijken worden door Van Aartsen tegengehouden.

Koppen met baarden

‘Opgeflikkerd uit onze Schilderswijk, anders gaan er koppen met baarden rollen,’ zeiden inwoners van de Schilderswijk eerder tegen De Telegraaf.

Veel inwoners hebben het gehad met de radicale IS-sympathisanten die anderen lastigvallen met hun praatjes en intimidaties. ‘Ik heb twee rechercheurs gevraagd waarom ze deze ISIS-gekken niet gewoon komen arresteren. Dan zijn wij van ze af. De mannen zijn allemaal bekend bij de politie. Ook bij de burgemeester. Ophalen en heel lang opsluiten graag.’ De IS-radicalen, die voor een deel uit België komen, hebben zich al een tijdje niet meer laten zien in de wijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.