nederland

Dit nieuws komt eraan vandaag

19 augustus 2014Leestijd: 2 minuten

Vandaag horen we van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hoe het is gesteld met het consumentenvertrouwen in Nederland. Twee Transaviapiloten en zes andere Nederlandse getuigen worden opnieuw gehoord in de zaak rond oud-piloot Julio Poch.

  • Hoe is het gesteld met het consumentenvertrouwen in Nederland? De vertrouwensindicator komt vandaag met een nieuwe update. Het consumentenvertrouwen van consumenten in ons land neemt al sinds de zomer van vorig jaar onafgebroken toe. Het CBS-bericht kunt u in de loop van de dag hier vinden.
  • Twee piloten van Transavia en zes andere Nederlandse getuigen zullen opnieuw worden gehoord in de zaak rond oud-piloot Julio Poch. De Nederlandse Argentijn wordt in zijn moederland vervolgd wegens vermeende betrokkenheid bij de dodenvluchten. Tegenstanders van de militaire dictatuur (1976-1983) werden boven zee uit vliegtuigen gegooid. In 2009 werd Poch opgepakt in Spanje toen hij net zijn laatste vlucht voor zijn pensioen wilde uitvoeren. De getuigenverhoren worden gedaan via een videoverbinding met Buenos Aires. Vanwege het tijdsverschil beginnen de verhoren rond het middaguur.
  • Koopjesjagers opgelet: Voormalig Spice Girl Victoria Beckham doet haar oude kleren van de hand in Londen. De kenners en notoire verzamelaars weten precies wat er te halen valt. Zo zal de kanariegele Roberto Cavalli-jurk die Beckham in 2006 op een WK-feestje droeg onder de hamer gaan en misschien zit er ook een Posh Spice-pakje tussen. De opbrengst van de veilig gaat naar een AIDS-fonds.
  • Op het Europese kampioenschappen zwemmen in Berlijn komen vier Nederlanders in actie. Wendy van der Zanden begint op de 200 meter wisselslag bij de vrouwen. Bastiaan Lijesen en Jesse Puts komen later op de dag in actie op de 50 meter rugslag. Sharon van Rouwendaal sluit de dag af op de 800 meter vrije slag. De estafettedames wisten maandag al zilver te pakken op de 4 x 100 meter vrije slag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.