nederland

Van Tongeren toch op lijst GroenLinks

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren houdt toch een kans na de komende verkiezingen terug te keren in de Kamer. Ze kreeg aanvankelijk geen plaats op de kandidatenlijst, maar heeft die met een stevige campagne alsnog veroverd. De leden hebben haar op plaats zes gezet, maakte de partij donderdag bekend.

Van Tongeren, voormalig directeur van Greenpeace Nederland en in de Kamer het groene gezicht van GroenLinks, stond bij de vorige verkiezingen nog op de derde plaats van de lijst. Ze gold als een succesvol Kamerlid en wist vaak de aandacht van de pers op zich te vestigen. Volgens de selectiecommissie die de kandidaten voor de verkiezingen van 15 maart voordroeg, had er echter nog meer ingezeten. De commissie vond het bovendien tijd voor nieuwe gezichten.

Het besluit niet met haar door te gaan verraste Van Tongeren naar eigen zeggen volkomen. Ook voor de buitenwacht wees niets erop dat de partij niet tevreden over haar was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.