nederland

Motie van wantrouwen tegen Asscher

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Kamerlid Selcuk Öztürk van de groep Kuzu/Öztürk heeft woensdagavond een motie van wantrouwen ingediend tegen minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Öztürk, kopstuk van de politieke beweging DENK en ex-PvdA’er, wilde daarmee zijn ongenoegen uitten over het handelen van de PvdA-bewindsman de afgelopen tijd.

Öztürk zei onder meer boos te zijn dat Asscher weigert excuses aan te bieden voor een onderzoek over terroristische sympathieën onder Turks-Nederlandse jongeren waartoe hij opdracht had gegeven. Op dat onderzoek, dat Asscher aangreep om zijn zorg over deze jongeren uit te spreken, bleek later veel af te dingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.