nederland

Militairen staan stil bij Canadese ereveld

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NIJMEGEN (ANP) – Veel militaire deelnemers aan de Vierdaagse, en in elk geval alle Canadezen, onderbreken donderdag hun wandeltocht in Groesbeek. Daar heeft elk jaar een plechtige herdenking plaats op het Canadese ereveld, dat aan de route van de derde wandeldag ligt. Bij de herdenking zijn ook tal van militaire en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Op de erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg liggen 2617 in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde, geallieerde militairen begraven. Het merendeel van hen (2339) is Canadees. Koningin Wilhelmina opende het ereveld in 1947. Sindsdien is er op de derde dag van de Vierdaagse een officiële herdenking.

Veel wandelaars bereikten de Zevenheuvelenweg donderdagmorgen al vroeg. Dat heeft volgens de organisatie te maken met de voorgaande tropische wandeldagen. Lopers willen de eindstreep halen voordat het weer te warm en benauwd wordt. Vanaf de Groesbeekse heuvels is het nog een kleine tien kilometer naar de finish in Nijmegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.