nederland

T. rex in Naturalis is Trix gedoopt

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

LEIDEN (ANP) – De tyrannosaurus rex die Naturalis heeft opgegraven en gaat tentoonstellen, heeft de naam Trix gekregen. Dat heeft het Leidse museum donderdag bekendgemaakt. Trix was de naam die veruit het vaakst werd gesuggereerd door het publiek.

Trix werd in september 2013 door experts van Naturalis opgegraven in Montana, de Verenigde Staten. In december 2014 was met hulp van het publiek het geld bijeen gebracht om het skelet van de vleesetende dino naar Nederland te halen, te prepareren en te onderzoeken.

Het skelet is een van de meest complete t. rex-skeletten ooit gevonden en de botten zijn in uitstekende staat. Geen ander t. rex-fossiel is zo weinig vervormd gedurende de 66 miljoen jaar dat het in de grond heeft gelegen. Trix is een ‘grand old lady’, een dame op leeftijd, van wie de heftige levensloop terug te zien is in haar skelet, aldus het museum.

Trix is vanaf 10 september te zien op de tentoonstelling ‘T. rex in Town’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.