Rutte: meer geld naar veiligheid

31 maart 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – Er moet meer geld naar veiligheid. Dat zei premier Mark Rutte donderdag in Washington tijdens een gesprek met studenten van de American University.

,,Er moet meer aan veiligheid worden gespendeerd”, zei hij naar aanleiding van een vraag over de aanslagen in Brussel. Ook moet de wetgeving worden aangescherpt, ook als de privacy hierdoor in sommige gevallen in het geding kan komen.

Verder moeten de Europese inlichtingendiensten beter en sneller samenwerken. Hij hoopt dat op dit vlak nog een aantal stappen gezet kunnen worden tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU.

Bezuinigingen

Het kabinet heeft een deel van de bezuinigingen op de ministeries van Veiligheid en Justitie en Defensie teruggedraaid. In de Kamer wordt aangedrongen op extra geld voor Justitie.

Rutte is in de Amerikaanse hoofdstad voor de nucleaire top. Op de Nuclear Security Summit (NSS) worden afspraken gemaakt om nucleair terrorisme te voorkomen.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.