nederland

Omgeving Alphen aan den Rijn zonder stroom

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) – In de regio van Alphen aan den Rijn hebben zo’n 64.000 huishoudens zondag aan het eind van de middag zonder stroom gezeten. Dat meldt netbeheerder Liander op Twitter. Ook in omliggende plaatsen, zoals Leiden, Nieuwkoop, Zwammerdam en Aarlanderveen was geen stroom.

De storing begon rond half vijf. Driekwartier later hadden de meeste huishoudens weer stroom, maar in de omgeving van Zevenhuizen kampen rond 18.30 uur nog zo’n 6000 huishoudens met de gevolgen van de storing. Liander hoopt dat dit met een uur verholpen is.

Door de storing rijden er ook geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden, meldt de NS. De extra reistijd is meer dan uur, de NS verwacht dat de problemen tot 19.30 uur duren. Ook internet- en telefonieproviders ondervinden hinder.

De oorzaak van de storing is een schakelaar die niet goed werkte, maar hoe dat kon gebeuren is nog niet bekend.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.