Politiek nieuws Premium Corner

Voer voor de oppositie

20 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Dividendbelasting

De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting wordt een steeds populairder thema voor de oppositie. Buitenlandse aandeelhouders van Shell blijken nu al geen dividendbelasting te betalen door een afspraak met de fiscus, onthulde Trouw. De staat zou al 7 miljard euro zijn misgelopen. GroenLinks wil een parlementaire enquête. Maar ook de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stelden vragen. Shell Nederland noemde het bericht ‘tendentieus’ en wees op een legale afspraak uit 2005 ten tijde van het samenvoegen van de twee Shell-bedrijven (in het Verenigd Koninkrijk en Nederland) in één hoofdkantoor: in Den Haag. Wat een grote economische waarde heeft voor Nederland, vindt Shell.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.