Voor ontucht opgepakte schooldirecteur speelde rol bij megamoskee Gouda

01 oktober 2017Leestijd: 2 minuten
De Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda, waar de megamoskee zou gaan komen - Foto: ANP

De 32-jarige basisschooldirecteur Khalid T. uit Gouda is opgepakt, omdat hij verdacht wordt van ontucht met een minderjarige. Dat zou zijn gebeurd met een meisje van 13.

De man was tevens raadslid voor de PvdA in Gouda. Nadat het nieuws van zijn arrestatie naar buiten kwam, besloot het landelijk partijbestuur van de PvdA hem direct te royeren.

Islamitische school

T. is directeur van de islamitische basisschool An-Noer in Alphen aan den Rijn. Het meisje van 13 is volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen leerling van zijn school. Ook zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat hij ook met andere minderjarigen ontucht heeft gepleegd, en is er geen aanleiding om te denken dat hij haar op school heeft misbruikt.

De ouders van het meisje gingen in augustus naar de politie. Maandag werd de man opgepakt. De rechter-commissaris besloot deze week dat hij voorlopig blijft vastzitten.

Woordvoerder megamoskee

T. speelde als PvdA-raadslid een dubbelrol bij het stemmen voor de controversiële megamoskee in Gouda, een plan dat uiteindelijk van tafel werd geveegd door de gemeenteraad. Saïd Boukayouh was met zijn organisatie El Wahda initiatiefnemer van het plan voor de bouw van de megamoskee.

Boukayouh was destijds dagelijks bestuurder van de Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe (ISR&G), die ook gaat over de An-Noer-school, en was dus in feite de baas van T.

Saillant, want T. was indertijd ook woordvoerder namens de PvdA-fractie in het megamoskee-dossier. Terwijl de onderhandelingen over de moskee in de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne in volle gang waren, was T. op zoek naar een nieuwe baan. Hij solliciteerde met succes bij de Stichting Islamitische Scholen Rijn en Gouwe als directeur van de An-Noer islamitische basisschool in Alphen. In 2015 werd tevens bekend dat de lokale volksvertegenwoordiger geld inzamelde voor het gebedshuis met de omstreden haatimam Tarik ibn Ali. De directeur van het overkoepelende schoolbestuur zegt zaterdag dat T. na het ontuchtnieuws is geschorst, en dat terugkomen op de school geen optie is.