Zeewolde

Oom Anne Faber: waarom liep Michael P. vrij rond?

13 oktober 2017Leestijd: 2 minuten

De familie van Anne Faber reageert verslagen op het nieuws dat zij eerder op donderdag dood werd aangetroffen in de omgeving van Zeewolde. De oom van Anne zegt dat de familie nog heel veel vragen heeft over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De 25-jarige Anne Faber was sinds 29 september vermist, nadat zij een fietstocht had ondernomen. De hoofdverdachte is Michael P., een veroordeelde verkrachter die in een psychiatrische kliniek in Den Dolder zat om zich voor te bereiden op zijn terugkeer in de maatschappij. Hij zit vast. Justitie heeft zijn voorarrest met twee weken verlengd.

Het zwartste scenario is uitgekomen

‘Wat is er met Anne gebeurd? Waarom liep deze man vrij rond? Had deze verschrikkelijke gebeurtenis kunnen worden voorkomen. Helaas zullen we Anne met de antwoorden niet terug krijgen,’ aldus de verklaring van Hans Faber na afloop van een persconferentie van de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester van Zeewolde. ‘Het zwartste scenario is helaas uitgekomen.’ zei hij.
Faber bedankte iedereen voor steun en de inzet bij de zoektocht naar Anne en vroeg de media de familie met rust te laten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

In het buitengebied van Zeewolde in Flevoland deed de politie de hele dag onderzoek. Agenten vermoedden dat het lichaam van de 25-jarige vrouw uit Utrecht er lag verborgen en zetten een deel van natuurpark Horsterwold af. Toen een schouwarts naar de plek kwam, werd duidelijk dat het lichaam van Anne wel eens zou kunnen zijn gevonden. Later in de middag bleek dat inderdaad het geval. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Michael P. vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag, zei Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland, tijdens de persconferentie. Minister Stef Blok (VVD) heeft een onderzoek ingesteld naar de kliniek in Den Dolder. Daar zat P. in afwachting van zijn terugkeer naar de maatschappij. Hij zat een straf uit vanwege een dubbele verkrachting.

‘P. knoopte in psychiatrische inrichting relatie aan met zijn begeleidster’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.