Criminaliteit

Haarlemse flat ontruimd wegens explosiegevaar

12 juli 2017Leestijd: 1 minuut

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft vanmiddag zeker 24 woningen ontruimd in een flat in Haarlem. De dienst doet onderzoek naar mogelijke explosieven in het pand.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

Een 27-jarige bewoner van de flat werd dinsdagavond gearresteerd. Hij wordt verdacht van wapenbezit.

De politie kreeg een melding dat de man mogelijk vuurwapens en explosieven bezat. Na een huiszoeking bleek de verdachte inderdaad vuurwapens te bezitten. De man woont in de Haarlemse buurt Schalkwijk. Hij heeft eerder psychiatrische hulp gehad, waarschijnlijk wordt hij opgenomen in een kliniek.

Bij politieonderzoek werd woensdagmiddag in de kelder van het flatgebouw materiaal aangetroffen dat mogelijk explosief is. Volgens de politie is het niet aannemelijk dat de verdachte plannen had voor een terroristische aanslag. De gevonden stoffen worden gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.