Politie

Lekkende agent was lid beveiliging Wilders

14 juni 2017Leestijd: 1 minuut

Opnieuw zijn er problemen rondom de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders. Gisteren werd een 31-jarige agent gearresteerd in zijn woonplaats Den Haag.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

Dit bevestigt het Openbaar Ministerie vandaag tegen de Telegraaf. De agent uit den Haag zou informatie hebben gelekt tegen betaling, hij werkte voor de Dienst Bewaken en Beveiligen, die ook het Koninklijk Huis bewaakt.

Geert Wilders bevestigt dat de agent in kwestie hem beveiligde, en noemt het voorval ongelofelijk. ‘De Eenheid Bewaking en Beveiliging (EBB) informeerde mij eerder hierover en vroeg me het geheim te houden,’ laat Wilders weten tegen ANP.

Eerder problemen beveiliging

Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen werd eerder een beveiligingslek rondom Wilders geconstateerd. Toen lekte beveiliger Faris K. informatie naar criminelen.

In februari werd bekend dat de Marokkaans-Nederlandse agent toegang had tot databases met zeer vertrouwelijke inlichtingen. De criminele organisatie aan wie hij informatie zou hebben doorgespeeld, zou zich schuldig hebben gemaakt aan heling en het witwassen van geld. De taak van de ex-agent was het verkennen van plekken waar zwaarbewaakte personen als Wilders op bezoek zouden komen. Hij moest daarvan zogenoemde ‘omgevingsscans’ maken. De verdachte ex-agent is maandag aangehouden en buiten functie gesteld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.