nederland

Vuurwapengevaarlijke Elias Adahchour (eindelijk) opgepakt in Etten-Leur

25 februari 2017Leestijd: 2 minuten

Ruim een maand lang was Elias Adahchour voortvluchtig. Vrijdag werd hij eindelijk opgepakt door een Arrestatieteam in Etten-Leur.

De crimineel Adahchour (24) zat in voorarrest toen hij op 18 januari voor een behandeling naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam werd vervoerd.

Bij het ziekenhuis wist hij een van zijn handen uit de handboeien te bevrijden en rende hij hard weg. Een paar uur later werd hij voor het laatst gesignaleerd op de Gordelweg: hij was midden in de drukke avondspits de A20 overgelopen.

Nationale Opsporingslijst

Daarna was hij lange tijd spoorloos. De politie deed meerdere invallen in Schiedam en Rotterdam, maar zonder succes. Adahchour werd niet aangetroffen.

Vervolgens publiceerde de politie foto’s van de ontsnapping. Ook werd hij op de Nationale Opsporingslijst gezet. Op deze lijst staan de vijftien meest gezochte verdachten en veroordeelden van Nederland, waarnaar de politie dringend op zoek is.

Ze staan vermeld onder hun volledige naam, en foto’s – zodat mensen hen kunnen herkennen, en snel de politie kunnen inschakelen. Onder de gezochte personen zijn bijvoorbeeld de broers-Markiet, die allebei worden gezocht vanwege de moord op een familielid – een Schiedammer die, na te zijn vermoord, in het water werd gedumpt.

Speciaal politieteam

Voor de 24-jarige Adahchour geldt dat niemand hem mag benaderen. De politie waarschuwt dat hij vuurwapengevaarlijk, onberekenbaar en gewelddadig is. ‘Bel meteen 112 als u hem ziet.’

Een speciaal team van de politie FASTNL ontdekte zijn mogelijke schuilplaats in Etten-Leur. Daar werd hij vrijdagmiddag opgepakt.

Adahchour wordt verdacht van gijzeling, diefstal met geweld en tweemaal poging tot doodslag met een vuurwapen. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij zeker twee schietpartijen in Rotterdam-Zuid, in december.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.