Waar is ‘gevaarlijke’ ontsnapte gevangene Rotterdam gebleven?

19 januari 2017Leestijd: 2 minuten
Adahchour (24) ging er woensdag rond half 2 ’s middags vandoor vanuit het Sint Franciscus Gasthuis in het noorden van Rotterdam. Foto: ANP

Crimineel Elias Adahchour, verdacht van twee schietpartijen, is woensdag ontsnapt toen hij een medische behandeling kreeg in een ziekenhuis in Rotterdam. De politie heeft een dag later geen idee waar de gevangene zich bevindt.

Adahchour (24) ging er woensdag rond half 2 ’s middags vandoor vanuit het Sint Franciscus Gasthuis in het noorden van Rotterdam. Daar was hij heengebracht voor een medische behandeling. Hij was zijn bewakers – die drie waarschuwingsschoten afvuurden – te slim af en wist te ontkomen met nog een handboei om zijn linkerhand. Een toevallige passant zag de crimineel wegrennen, met agenten achter hem aan.

Vuurwapengevaarlijk, mogelijk in het centrum
De lichtgetinte man is rond 16.00 uur voor het laatst gezien bij de nabijgelegen A20. Die weg zou hij zijn overgestoken, door tussen de auto’s op de snelweg heen te rennen. Hij is het laatst gezien bij de Gordelweg, meldt de politie. De inzet van groot materieel – waaronder helikopters – heeft vooralsnog niet het gewenste effect gehad.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De politie denkt dat de vuurwapengevaarlijke man mogelijk het centrum van Rotterdam is ingegaan, omdat hij daar meer kans heeft om zich anoniem op te houden. De zoektocht concentreert zich daarom op de stad, maar agenten uit het hele land kijken mee, aldus een woordvoerder van de politie donderdagochtend.

Adachhour ontsnapte uit een ziekenhuis in Rotterdam. Foto: Politie

Verdacht van twee schietpartijen
Door een foto van de verdachte naar buiten te brengen, hoopt de politie bruikbare tips te ontvangen. Adahchour droeg een donkere spijkerbroek en een jas van Nike. ‘We hebben al opvallend veel reacties binnen gekregen. Maar we zijn helaas nog steeds op zoek. We roepen daarom ook massaal de hulp van het publiek in.’

De voortvluchtige wordt verdacht van twee schietpartijen in Rotterdam, op 4 en 9 december. Daarbij vielen meerdere gewonden. Hij zat in voorlopige hechtenis, nadat hij op 23 december 2016 werd aangehouden in een woning in Schiebroek.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.